Ancelotti ziet in Inzaghi opvolger Seedorf

heywoodu

Mocht AC Milan inderdaad besluiten afscheid te nemen van Clarence Seedorf, dan moet Filippo Inzaghi hem opvolgen. Dat stelt Real Madrid-coach Carlo Ancelotti, die in het verleden successen vierde bij Milan. "Hij heeft zeker alle eigenschappen. Hij kent de club en als hij de nieuwe Milan-coach wordt, wens ik hem veel succes." Volgens La Gazzetta dello Sport moet Seedorf al na vier maanden het veld ruimen in San Siro.

"Inzaghi heeft een buitengewoon enthousiasme en heeft al ervaring opgedaan bij de jeugd", vervolgt Ancelotti, die zaterdag met Real de Champions League won. Volgens de Italiaan is een gebrek aan ervaring op het hoogste niveau geen excuus. "Wie begint kan geen ervaring hebben", zei Ancelotti. "Je krijgt het met de tijd. Het belangrijkste is kennis van het spel."

De 38-jarige Seedorf begon begin dit jaar, als opvolger van Massimiliano Allegri, aan de klus om met Milan minstens Europees voetbal af te dwingen maar dat lukte niet. De club eindigde op de achtste plaats in de Serie A, bijna vijftig punten achter kampioen Juventus. In de Champions League was Atletico Madrid in de achtste finales te sterk.

Het ontslag van de 87-voudig international hangt al enige tijd in de lucht. Maandagavond voerden clubeigenaar Silvio Berlusconi en directeur Adriano Galliani crisisoverleg. Daarbij zou Inzaghi direct zijn aangesteld als nieuwe trainer. De oud-spits sloot twee jaar geleden zijn loopbaan af in San Siro. Hij droeg elf jaar het shirt van Milan.