Sauber-coureurs onder druk

Peterselieman

Adrian Sutil en Esteban Gutierrez staan onder druk bij het Formule 1-team Sauber. Het Zwitserse team kan dit seizoen de concurrentie niet bijbenen, maar gisteren was er in Monaco een kans om punten te behalen. Beide rijders vielen echter uit door crashes.

Sutil vocht zich na een vroege pitsstop weer een weg naar voren, maar verslikte zich bij het uitkomen van de tunnel. Een stevige crash in de muur was het gevolg, waardoor de safety car naar buiten moest komen. Gutierrez kwam een stuk verder en leek van de fouten en pech van anderen te profiteren. De Mexicaan lag met nog minder dan twintig ronden te gaan op een plaats in de punten, maar nam het al krappe Rascasse nog iets krapper, waardoor hij achterste voren kwam te staan bij de pitingang en met schade uitviel.

Sauber zegt wel degelijk progressie te hebben geboekt, onder meer door een lichtere auto die betere aerodynamica zou moeten hebben. Volgens Blick-correspondent Rogier Benoit is dat niet genoeg. "Veel fans eisen dat testrijder Giedo van der Garde een kans krijgt."

Gutierrez snijdt circuit op de verkeerde plaats af (Bron: YouTube)