[RG] García-López stunt tegen Wawrinka

heywoodu

Guillermo García-López heeft op Roland Garros voor een flinke stunt gezorgd door Australian Open-kampioen Stanislas Wawrinka in de eerste ronde uit te schakelen. De nummer drie van de plaatsingslijst werd door de Spanjaard met 4-6, 7-5, 2-6 en 0-6 overklast.

De kampioen van Melbourne overleefde in Parijs sinds 1999 altijd de eerste ronde. Petr Korda was in 1998 de laatste die direct struikelde. De laatste keer dat de winnaar van de Australian Open Roland Garros op zijn naam schreef is al 22 jaar geleden. Toen haalde de Amerikaan Jim Courier dat huzarenstukje uit.

Facundo Bagnis schreef eerder maandagavond ook tennisgeschiedenis. De Argentijnse qualifier, die in de derde ronde van de kwalificaties Jesse Huta Galung uitschakelde, klopte Julien Benneteau uit Frankrijk in vijf sets. Na vier uur en 27 minuten stond de 6-1, 6-2, 1-6, 3-6 en 18-16 eindstand op de borden.

De vijfde set, die 144 minuten duurde, was wat aantal games betreft de langste in het 'open era' op Roland Garros. John Isner had in 2012 ook al eens een vijfde set met 18-16 gewonnen. Toen ging dat ten koste van Gilles Simon.