[RG] Haase overtuigend langs Davydenko

heywoodu

Robin Haase heeft zich maandag op Roland Garros geplaatst voor de tweede ronde. De Haagse tennisser was veel te sterk voor de Rus Nikolay Davydenko: 7-5, 6-4 en 6-2. Het is het vierde jaar op rij dat Haase op het gravel van Parijs de tweede ronde bereikt. De vorige keren bleek dat ook telkens het eindstation.

Davydenko kon Haase tot 5-5 in het eerste bedrijf bijbenen, maar daarna kostte een servicebreak hem de set. Ook in de tweede set bleek één break voldoende voor Haase, waarna hij eenvoudig richting de overwinning snelde. De nummer vijftig van de wereld leverde zijn servicebeurt geen enkele keer in.

Met Davydenko verslaat Haase een speler met een goede staat van dienst op het grandslamtoernooi in de Franse hoofdstad. De voormalig nummer drie van de wereld stond in 2005 en 2007 in de halve finale. Inmiddels is de 32-jarige Rus afgegleden naar de 92e plaats.

Igor Sijsling en Kiki Bertens zijn de andere twee Nederlandse deelnemers aan het hoofdtoernooi. Zij komen dinsdag voor het eerst in actie.