Hockeyvrouwen Bloemendaal naar hoofdklasse

Boris (borisz)

De hockeyvrouwen van Bloemendaal zijn volgend seizoen te bewonderen in de Hoofdklasse. De Noord-Hollanders gaven de midweekse zege (1-0) in het eerste play-off-duel een passend vervolg door op bezoek in Nijmegen met 3-1 te winnen.

Nijmegen begon sterk aan het treffen. De eerste vijf minuten had de Gelderse ploeg het betere van het spel, zonder dat dit tot treffers leidde. Daarna trok Bloemendaal het initiatief naar zich toe, maar ondanks twee corners wisten ook zij het net niet te vinden. Onder meer omdat Kim van Roosmalen een bal van van de lijn haalde.

Terwijl de Noord-Hollanders de druk alsmaar verder opvoerden was daar ineens een snelle counter van de thuisploeg. Michelle Simons brak de wedstrijd open, met een knappe backhand in de lange hoek: 1-0. De onverwachte treffer betekende dat het initiatief opnieuw verschoof, maar ondanks twee Nijmeegse corners werd er voor rust niet meer gescoord.

Na de onderbreking wel. Eerst werden over en weer wat corners onbenut gelaten, waarna Bloemendaals Evy Oosterveer voordeed hoe het wel moest, scoren: 1-1. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal bracht Barbara Goeman Borgesius de meegereisde Bloemendaal-fans in extase door de 1-2 aan te tekenen, met die stand promoveerden de Mussen naar de Hoofdklasse.

Vijf minuten voor tijd maakte Eline Florie aan alle onzekerheid een eind door de 1-3 op het scorebord te zetten. Door de knappe uitzege en de midweekse 1-0 overwinning in eigen huis promoveert Bloemendaal naar het hoogste niveau.