Ericsson vanuit pit starten, Kvyat krijgt standje

Sally (Tessa)

Marcus Ericsson moet morgen in de Grote Prijs van Monaco vanuit de pitstraat starten, dat hebben de stewards bepaald naar aanleiding van een incident tijdens de kwalificatie. Ook zal de Caterham-rijder twee strafpunten krijgen. Een ander incident leverde Daniil Kvyat slechts een reprimande op.

Ericsson werd verantwoordelijk gehouden voor een vermijdbare aanrijding met Felipe Massa, waarbij de laatste tijdens diens in-lap zijn Williams aan de kant hield en zo ruimte maakte om de Catherham-coureur voorbij te laten gaan. De Zweed verloor echter net op het moment dat hij naast Massa zat, de macht over het stuur en zo schoven beide bolides in de barrières.

Massa kon niet meer terugkomen naar de pits en was op die manier de eerste uitvaller van de tweede kwalificatiesessie. De Braziliaan start morgen in de race vanaf plaats zestien. Omdat Ericsson zich al als 22e en laatste kwalificeerde, hebben de stewards voor een andere straf gekozen dan een standaard gridstraf.

Daniil Kvyat van Toro Rosso kreeg een reprimande voor het ophouden van de Lotus van Pastor Maldonado in bocht 19. Naast deze twee kwesties buigen de stewards zich ook nog over twee andere zaken. Tijdens de eerste kwalificatiesessie waren er maar liefst drie incidenten die onderzocht zouden worden. Het derde is het vermeende ophouden van Sergio Pérez (Force India) door Esteban Gutiérrez van Sauber.

En dan is er nog het onderzoek naar Nico Rosberg die zijn Mercedes in de laatste paar seconden van de kwalificatie op een mogelijk verdachte manier van de baan liet geraken en zo teamgenoot Lewis Hamilton van een laatste supersnelle ronde - en mogelijk polepostion - afhield.

Marcus Ericsson tijdens de GP van Monaco in de muur
Marcus Ericsson tijdens de GP van Monaco in de muur -
Foto: Pro Shots/Zuma Sportswire