Mogelijk explosief gegooid naar huis Bandidoslid

Redactie

De politie in Heemskerk doet vrijdagmiddag groot onderzoek bij het huis van een aspirant-lid van de motorclub Bandidos. De politie sluit niet uit dat er een licht explosief is gegooid gezien de schade aan het huis en enkele auto's, aldus een woordvoerder.

De bewoners hoorden afgelopen nacht een harde knal, maar vielen weer in slaap. Vrijdagochtend bleek dat ruiten van het huis waren beschadigd, evenals enkele auto's. "Het is niet duidelijk of er een verband is met outlaw-motorclubs, maar dat onderzoeken we nu", aldus de zegsvrouw. "We houden de komende tijd extra toezicht in de straat."

De schuur die bij de woning hoort, is vorige week in vlammen opgegaan. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg op de woning aan de Händelstraat. De brand was volgens de politie niet aangestoken.

De bewoner is een oud-lid van motorclub No Surrender en wil overstappen naar de Bandidos die zich sinds kort in Nederland hebben gevestigd.

Sindsdien is het onrustig in de wereld van de motorclubs. Zo werden in Limburg verschillende keren huizen van motorclubleden met een explosief bekogeld. In Noord-Holland werd eerder bij een clubhuis van Bandidos in Heerhugowaard brand gesticht. In Alkmaar werd een granaat naar een woning gegooid, die bedoeld leek te zijn voor de overbuurman. Die had een maand eerder een motorclub verlaten.