Jessica Chastain in beeld voor True Detective 2

Redactie

Jessica Chastain wordt getipt als een van de grootste kanshebbers op een hoofdrol in het tweede seizoen van de tv-serie True Detective. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Nerdist. In het zeer succesvolle eerste seizoen vertolkten Matthew McConaughey en Woody Harrelson de hoofdrollen.

Bedenker Nic Pizzolatto liet eerder al weten in het tweede seizoen vrouwelijke detectives centraal te stellen. Het verhaal wordt dan ook geen vervolg op het eerste seizoen, maar een geheel nieuw verhaal.

Over het tweede seizoen is verder vrijwel niets bekend. Zo is nog onbekend wie naast de 37-jarige Chastain de andere vrouwelijke hoofdrol zou vertolken, of waarover het verhaal überhaupt gaat.

Chastain was de afgelopen jaren in enkele zeer succesvolle films te zien. Zo leverde haar rol in The Help haar een Oscarnominatie en een Golden Globe-nominatie op. Voor haar rol in Zero Dark Thirty, over de jacht op Osama Bin Laden, werd ze wederom genomineerd voor een Oscar en won ze een Golden Globe. Ze is vanaf 6 november te zien in het ruimtedrama Interstellar en tekende naar verluidt ook voor Mission: Impossible 5.


Jessica Chastain in beeld voor True Detective 2 (Foto: Novum)