NOS vult de WK-avond met Studio Brasil

Redactie

Een avondvullend programma onder de noemer Studio Brasil krijgt de voetballiefhebber tijdens het WK voetbal voorgeschoteld door de NOS. De omroep zendt alle 64 wedstrijden live uit en brengt in totaal 180 uur televisie over het grootschalige voetbalevenement dat op 12 juni begint.

"Totaalvoetbal spelen", zei hoofdredacteur van NOS Sport Maarten Nooter dinsdag tijdens de presentatie van de programmering. "Overal tegelijk zijn, dat is wat de NOS gaat doen." Studio Brasil wordt elke WK-dag uitgezonden van 17.30 tot 02.00 uur op Nederland 1 en biedt naast wedstrijden onder meer nieuws en interviews met deskundigen. Vanwege het tijdsverschil is er dit keer geen Studio Sportzomer.

De presentatie van het vroege en late avonddeel in de tot huiskamer omgebouwde studio is in handen van Dione de Graaff, Gert van 't Hof en Jeroen Stomphorst. Op primetime nemen Henry Schut en Hugo Borst, die in 2010 het WK Journaal samen deden, de honneurs waar. Zij krijgen gezelschap van onder anderen 'special guests' Co Adriaanse, die terugblikt op wedstrijden van het Nederlands elftal, en de Belgische zanger Milow, die benoemd is tot vaste België-watcher. Vanuit Brazilië doen Tom Egbers en Jack van Gelder verslag, bijgestaan door deskundigen als oud-bondscoach Bert van Marwijk.

NOS vult de WK-avond met Studio Brasil
NOS vult de WK-avond met Studio Brasil (Foto: ANP)