Button: "Hamilton bezig met mentale spelletjes"

Peterselieman

Lewis Hamilton is volgens zijn vroegere teamgenoot Jenson Button bedreven in het spelen van mentale spelletjes. De Brit doet dit nu bij zijn huidige team Mercedes om ervoor te zorgen dat hij Nico Rosberg kan verslaan. Het is nog niet bekend hoe de Duitser erop reageert.

Button kan het weten, want hij was tussen 2010 en 2012 Hamiltons teamgenoot bij McLaren. Daarna stapte Hamilton over naar Mercedes waar hij te maken kreeg met Rosberg. Nu dat team dit seizoen alle races gewonnen heeft denkt Button dat de psychologische oorlogsvoering bij de Duits/Britse renstal op stapel staat, zo laat hij aan de Daily Mail weten. "Als er nog geen mentale spelletjes gespeeld worden bij Mercedes, dan zal het denk ik niet lang meer duren voordat het zover is, want toen ik teamgenoten met Lewis was, probeerde hij dat ook bij mij."

Button zelf had er geen moeite mee. "Op sommige jongens heeft dit veel effect, maar andere coureurs doen dat soort spelletjes lachend van de hand en worden er juist sterker door." Hij weet niet wat het met Rosberg doet. "Hij is slim genoeg om het door te hebben als Lewis een spelletje met hem speelt, maar ik weet niet of dat Nico sterker maakt of juist kwaad doet. Misschien krijgt Nico er op een gegeven moment ook wel helemaal genoeg van, maar los daarvan verkeert Lewis momenteel in bloedvorm. En zelfs als dat niet zo is en hij een slechte dag heeft, blijft hij altijd een felle tegenstander."

Rosberg won de eerste race van 2014, waarna Hamilton de overige vier zeges voor de neus van de Duitser wegkaapte. Hamilton staat daardoor aan de leiding van het kampioenschap, met vlak daarachter Rosberg. Button vindt dat de dominantie van Mercedes wel in het voordeel van Rosberg is, want het team heeft de mogelijkheid om de coureurs vrijuit te kunnen laten racen. Dit heeft in Bahrein en Spanje fraaie gevechten opgeleverd.