Bondscoach Benne: "Nu richten op tweede plaats"

Boris (borisz)

De Nederlandse volleybalmannen kunnen zich na twee nederlagen en één overwinning zeer waarschijnlijk niet direct kwalificeren voor het EK 2015. De tweede plaats die Nederland nu in handen geeft aan het eind van de rit toegang tot het derde en laatste kwalificatietoernooi.

"Het is nu zaak om volgende week in ieder geval onze tweede plaats vast te houden", aldus bondscoach Edwin Benne. "We gingen na de overwinning tegen Roemenië vandaag met vertrouwen de wedstrijd in. Dat was te zien in de eerste set toen we goed begonnen en overtuigend een 1-0 voorsprong namen. In de tweede set kwamen we een goede serviceserie van de diagonaal van Montenegro niet te boven. De achterstand die we opliepen was te groot om goed te maken."

"In de derde set besloot ik Yannick van Harskamp en Jelte Manain te brengen. Door hard te vechten lukte het ons om een 2-1 voorsprong te nemen. In set vier en vijf lukte alles bij Montenegro. Zij speelden een van de beste wedstrijden van de laatste jaren. Het grote verschil vandaag was de foutenlast. Wij maakten alleen al in de vijfde set acht onnodige fouten, en dan kun je natuurlijk niet winnen."

"We hadden graag gekeken naar de eerste plaats in de poule maar de realiteit is dat we nu moeten proberen de tweede plaats zeker te stellen. We hebben vandaag wel een tikje gehad en er is nog genoeg werk te verrichten richting volgend weekend."

Komend weekeinde gaat de kwalificatie voor het Europees kampioenschap verder. Nederland zal dan opnieuw tegen Kroatië, Roemenië en Montenegro spelen. De wedstrijden zullen worden gespeeld in de Kroatische hoofdstad Zagreb.