Zwembad Spijkenisse deels weer open na chloorlek

Redactie

Het zwembad in Spijkenisse dat vrijdagavond werd ontruimd na een chloorlek gaat zondag gedeeltelijk weer open. Dat heeft een woordvoerder van het Rivièrabad zaterdagmiddag gezegd. Het bassin waar het chloor lekte blijft gesloten tot het onderzoek helemaal is afgerond en het lek is gerepareerd.

De 51 personen, voornamelijk kinderen, die in een ziekenhuis werden opgenomen, zijn op een na allemaal weer thuis, meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Forensisch onderzoek heeft uigezwezen dat het chloor kon vrijkomen door een technisch defect. Het lek trad op toen in het bad een kinderdisco gehouden werd.

De concentratie chloor in het water van het recreatiebad was twee keer zo hoog als normaal, wat tot tranende ogen leidde. Het zwembad, waar op dat moment 385 kinderen en begeleiders aanwezig waren, werd daarop ontruimd.

Behalve het recreatiebad, dat tot nader order gesloten blijft, heeft het Rivièrabad ook een wedstrijdbassin en een zogenoemd doelgroepenbassin. Daar wordt het reguliere programma zondag hervat. Wanneer het zwembad weer in zijn geheel opengaat, is nog niet duidelijk.