Mercedes test toeteruitlaat

Peterselieman

Het Formule 1-team Mercedes heeft op de tweede testdag in Barcelona een toeteruitlaat getest. De gewijzigde uitlaat moet ervoor zorgen dat de 2014-bolide meer lawaai produceert dan eerder dit seizoen.

De klachten over het gebrek aan lawaai in de Formule 1 waren eerder dit seizoen niet van de lucht. Veel fans klaagden erover, evenals enkele organisaties van races en F1-baas Bernie Ecclestone die vreest dat minder lawaai voor minder inkomsten gaat zorgen. Daarom zijn verschillende teams bezig met een oplossing.

Mercedes komt met een trompetoplossing. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zegt dat het team luistert naar de fans. "We zijn er duidelijk in, als de fans meer lawaai willen en het de auto niet alleen beter laat klinken, maar ook op een goede en goed uitziende manier kan dan gaan wij ervoor. Daarna hopen wij dat de andere teams ook voor gaan stemmen." Wolff moet wel, want aanpassingen aan de uitlaat vallen buiten het technisch reglement voor dit seizoen en moeten daarom via unanieme stemmen goedgekeurd worden.

Het geluid van de toeter W05 (bron: YouTube)