The Martian vindt nieuwe regisseur in Ridley Scott

Johan (DragonFodder)

De science fictionfilm The Martian heeft een nieuwe roerganger gekregen. Nadat Drew Goddard (die met Cabin in the Woods zijn regiedebuut maakte) zich op andere projecten is gaan toeleggen, is nu bekend geworden dat niemand minder dan Ridley Scott zijn taken over gaat nemen.

Goddard liet de regieklus schieten ten faveure van de Sinister Six film, een spin-off van de Amazing Spiderman reeks. Ook gaat de regisseur, die ooit begon als schrijver voor Buffy the Vampire Slayer, werken aan de Daredevil serie op Netflix.

The Martian gaat over een astronaut die strandt op de rode planeet en moet proberen thuis te komen voordat zijn voorraad op is. Ondertussen werkt NASA met man en macht aan een terugkeermogelijkheid. Matt Damon zal de hoofdrol voor zijn rekening nemen.

Scott is natuurlijk geen onbekende in het genre. Zo zijn twee van de grootste science fictionklassiekers, namelijk Alien en Bladerunner, van zijn hand. Tegenwoordig heeft Scott de grootste moeite zijn niveau van toen te evenaren. Zo was Prometheus een teleurstelling voor de meeste fans van de Alien reeks, ondanks de prachtige beelden.

alien
Met een facehugger op je hoofd hoort niemand je schreeuwen