Roberto Orci regisseert Star Trek 3

Peter Breuls

Roberto Orci, schrijver van een reeks Hollywood-blockbusters en tv-series, gaat waarschijnlijk zijn regiedebuut maken met de derde (nieuwe) Star Trek-film. Dat meldt de Hollywood Reporter. Orci voert momenteel gesprekken over de klus.

De positie van regisseur voor de volgende Star Trek-film kwam vrij toen J.J. Abrams, die de vorige twee films regisseerde, de franchise verliet om Star Wars: Episode VII te filmen. Orci is vooral bekend als schrijver en producer, en heeft samen met zijn ex-schrijfpartner Alex Kurtzman scenario's geschreven voor veel bekende titels, waaronder twee Transformers-films, de derde Mission: Impossible, Cowboys & Aliens, The Amazing Spider-Man 2 en de vorige twee Star Trek-films. Daarnaast is hij als schrijver en producer betrokken bij tv-series als Fringe en Sleepy Hollow.

Het is wat ongebruikelijk voor een schrijver om zijn regiedebuut te maken met een film die zo groot is. Orci is echter ervaren als producer voor veel van dezelfde titels als waarvoor hij schreef en Abrams blijft aan boord als producer van Star Trek 3.