FOK! wat een weer... Regelmatig buien

Stephan (Stephan5)

Goeiedag! Het was natuurlijk een zeer somber en nat weekend. De zon kwam er nauwelijks aan te pas en er viel behoorlijk wat regen. Het leek meer op herfst dan op voorjaar. Er zit echter wel een (tijdelijke) verbetering aan te komen. Na morgen nemen de neerslagkansen af, schijnt de zon wat vaker en loopt het kwik een paar graden op.

Op veel plekken is mei nu al een natte maand en vandaag komen er op veel plaatsen nog een aantal millimeters bij. Wel is het zo dat zeker in westen de zon wat vaker door kan breken en daar lijken dan ook wat minder buien te gaan vallen dan in het binnenland. Bij buien is onweer mogelijk en plaatselijk kan er opnieuw flink wat regen vallen. Zoals gezegd lijkt het in de kustprovincies wat droger te blijven. Het is wederom kil met maxima van 13 graden. De wind draait naar het westen toe en neemt wat in kracht af.

Ook morgen vallen er nog buien, maar vanaf woensdag is het een aantal dagen droog weer met geregeld zon. Mogelijk keert de wisselvalligheid komend weekend weer terug.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Insecten
Vandaag deel 1 van een verslag van ADQ. Hij maakte een wandeling in het Solleveld en dat ligt tussen Den Haag en Monster.

VogelA
De Nachtegaal liet zich prima op de foto zetten. Volgens ADQ zitten ze normaal behoorlijk verstopt.

Nacht

Nacht2
Ook de Kneu laat zich niet vaak zien. Wordt vervolgd!