Killing Floor 2 aangekondigd

Redactie

Killing Floor, een van de populairste coöperatieve shooters op de markt. Het spel is al sinds 2009 uit dus is het hoog tijd voor een deel twee vinden de developers bij Tripwire.

Het doel bij Killing Floor is om elke wave van zombies te overleven, vrij simpel dus. Voor elke kill krijg je wat geld waarmee je wapens kunt kopen om vervolgens het bloedvergieten voort te zetten. Langzaam aan komen er meer diverse monsters die je niet meer in je eentje aankan. 

In het nieuwe deel zijn de animaties en graphics behoorlijk opgeschroefd. Zo heeft elke zed 95 death-animations en kun je elke kamer rood verven wat de rest van het level blijft.

Het perksysteem is ook aangepast in het nieuwe deel. Zo kun je nu maximaal level 25 zijn in plaats van level 6. Elke 5 levels krijg je twee nieuwe perks, maar je moet kiezen uit de twee want je kunt ze niet allebei het level meenemen. Ook zijn de moeilijkheden aangepast. Nu krijgen zeds nieuwe vaardigheden wanneer je op een moeilijker niveau speelt in plaats van een hogere healthbar.

Net als het vorige deel zijn mods ook beschikbaar. ''Wanneer wij een systeem maken willen wij ook dat modders er goed mee omweg kunnen. Wanneer wij zien dat het mogelijk te moeilijk wordt voor modders om er iets mee te doen dan passen wij het om die reden aan.'' Zegt John Gibson, CEO van Tripwire. ''Wij vinden dat modders geweldig kunnen zijn voor een spel. Wij vinden het geinig om EA en DICE ermee te plagen. Zij hebben in principe gezegd dat ze niet geloven dat de community content voor hun kan maken. Ik vind dat BS, mensen zijn slim. Wanneer wij het kunnen doen dan kunnen anderen het ook.''

Tripwire is van plan om Killing Floor 2 uit te brengen via Early Access van Steam zodat zij samen met de community de balans van perks en wapens kunnen uitvogelen.