Mourinho voor tienduizend pond beboet

heywoodu

De Engelse voetbalbond FA heeft Chelsea-trainer Jose Mourinho een boete van tienduizend pond (ruim twaalfduizend euro) opgelegd. De Portugees kreeg de boete vanwege zijn uitlatingen na de 2-1 nederlaag tegen Sunderland van 19 april.

Mourinho gaf scheidsrechter Mike Dean na het duel sarcastische felicitaties. Volgens de FA stelden die uitlatingen de wedstrijd 'in een slecht daglicht'. Mourinho verloor tegen Sunderland zijn perfecte staat van dienst in eigen huis met Chelsea. De Portugees had nooit eerder een competitieduel verloren op Stamford Bridge.

De oud-trainer van Porto, Internazionale en Real Madrid moet ook nog achtduizend pond (bijna tienduizend euro) ophoesten voor het breken van de regels tijdens het uitduel tegen Aston Villa op 15 maart. De FA had de boete al eerder opgelegd aan de Portugees, maar die was in beroep gegaan tegen de straf. Zijn beroep werd donderdag afgewezen.

Mourinho werd tegen Villa van het veld gestuurd. De tweevoudig Champions League-winnaar kreeg de boete echter voor wat volgde. Nadat zijn speler Ramires met rood naar de kant was gestuurd kwam hij verhaal halen bij de scheidsrechter, wat tegen de regels is.

Chelsea verloor tegen Sunderland en Villa beslissende punten in de strijd om het kampioenschap. De Blues maken dit seizoen geen kans meer op een prijs.