[PL Darts] Voorbeschouwing week 14

Tom (Nappie-Oleon)

Het Noord-Engelse Newscastle is gastheer voor de voorlaatste speelronde van de Premier League of Darts. Drie spelers strijden voor twee play-off plaatsen: Peter Wright, Gary Anderson en Phil Taylor. De beide Nederlanders, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, zijn al verzekerd van de eindstrijd in Londen.

In een onderling duel maken Mighty Mike en Barney uit wie als nummer één de play-offs in gaat. Beiden hebben evenveel punten en ook hun legsaldo is gelijk. Van Gerwen moest het afgelopen weekend de Players Championships aan zich voorbij laten, de Vlijmenaar ging namelijk vrijdag door zijn enkel.

"Vrijdagavond net voor we zouden gaan slapen liep ik met Vincent van der Voort in het hotel, waar ik uit het niets zomaar mijn enkel verzwikte en op de grond viel. In eerste instantie schoot Vincent in de lach maar al snel was duidelijk dat ik verging van de pijn. Ik heb op advies van het ziekenhuis veel rust genomen, heb er nog veel last van maar zal toch morgen spelen. Het afgelopen WK speelde ik met een achillespees blessure waarmee ik wereldkampioen ben geworden", aldus de Brabander.

Twee concurrenten die onderling uitmaken wie kostbare punten meeneemt uit Newcastle, dat is de partij tussen Phil Taylor en Peter Wright. Voorlopig staat Wright nog op plek vier met één punt achterstand op Taylor en gelijk in punten met Gary Anderson die een iets minder legsaldo heeft. In Newcastle kan de zestienvoudig wereldkampioen revanche nemen op Snakebite, die hem in Belfast nog met 4-7 wist te verslaan. The Power weet dat hij deze week zal moeten presteren.

"De strijd om de play-offs is bijna ten einde, de druk staat er nu vol op. Ik ben zeer verrast met de prestaties van Peter dit seizoen, hij heeft enorm veel zelfvertrouwen op dit moment. Hij weet op de juiste momenten zijn tegenstander pijn te doen, en zij weten niet hoe zij daarop moeten reageren. Hij heeft iets wat de andere spelers niet hebben. Peter denkt dat hij onverslaanbaar is, maar we zullen zien!"

Premier League - Newcastle    
Gary Anderson (Sch) vs Dave Chisnall (Eng)
Adrian Lewis (Eng) vs Robert Thornton (Sch)
Phil Taylor (Eng) vs Peter Wright (Sch)
Raymond van Barneveld (Ned) vs Michael van Gerwen (Ned)

  

De Premier League of Darts is donderdag vanaf 20.00 uur live te volgen op RTL7. Alle wedstrijden van de Premier League Darts 2014 zijn te volgen via de live stream van RTL7darts.nl.