Ministerie: negatief reisadvies voor Nigeria

Redactie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt Nederlanders om naar bepaalde gebieden in Nigeria af te reizen als dat niet nodig is. Mensen die toch gaan, wordt geadviseerd om rekening te houden met 'aanhoudende risico's van criminaliteit met inbegrip van berovingen en ontvoeringen'.

Verder krijgen Nederlanders het advies om 'extra waakzaamheid te betrachten' en grote menigtes, demonstraties, samenscholingen, openbare evenementen en drukbezochte locaties te vermijden. Verder doen ze er goed aan de berichtgeving in de media te volgen en zich te informeren over de actuele ontwikkelingen voor vertrek.

Buitenlandse Zaken zegt aanslagen die op westerse doelen gericht kunnen zijn, niet uit te sluiten. "Er zijn berichten over een dreiging tegen Sheraton Hotels in Nigeria, maar er is geen informatie over het tijdstip of methode van een mogelijke aanval", is te lezen in het aangepaste reisadvies.

Het ministerie bevestigde maandag dat drie Nederlanders zondag zijn ontvoerd in Nigeria. Ze zijn gekidnapt door nog onbekende, gewapende mannen. In het noorden van het land zijn bovendien honderden schoolmeisjes ontvoerd. De islamitische terreurgroep Boko Haram heeft daarvoor de verantwoordelijkheid geëist.

De laatste bomaanslag vond plaats op 1 mei in een buitenwijk van de hoofdstad Abuja. Negentien mensen kwamen daarbij om het leven. Het explosief zat verstopt in een auto en ontplofte vlakbij de plek waar op 14 april 75 mensen omkwamen na een aanslag.