Nageeye en Choukoud gaan voor 10 kilometer op EK

heywoodu

Abdi Nageeye en Khalid Choukoud zullen op de Europese kampioenschappen atletiek, van 12 tot en met 17 augustus is Zürich, niet starten op de marathon. In plaats daarvan richten ze zich beiden op de 10.000 meter.

Beide atleten maakten dit jaar hun marathondebuut, maar toch willen ze gaan voor de 10.000 meter, de langste afstand op de baan. Daarvoor moeten ze nog wel aan de limiet van 28:55 minuten voldoen, wat ze op zaterdag 14 juni tijdens de Golden Spike in Leiden willen doen.

Choukoud liep in 2012 zijn laatste baanwedstrijden en liep daar onder meer 28:26 en 28:32 op de 10 kilometer. Nageeye liep vorig jaar tijdens de Diamond League in Eugene naar een tijd van 28:21 minuten.

"Het feit dat ze beiden een sterk marathondebuut hebben gemaakt verandert niks aan hun plannen om de 10 kilometer te lopen in Zürich. Dit waren ze namelijk al voor het seizoen van plan. Voor het teamresultaat op de marathon is het jammer, maar het is zeker te begrijpen", aldus Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie.

Het team op de marathon bestaat nu uit Koen Raymaekers, Hugo van den Broek, Ronald Schröer, Michel Butter en Olfert Molenhuis. Bij de vrouwen zullen Miranda Boonstra, Andrea Deelstra, Ruth van der Meijden en Stefanie Bouma in actie komen.