Haase levert plaats in op ranglijst

Boris (borisz)

Tennisser Robin Haase is een plaatsje gezakt op de wereldranglijst. De Hagenaar kwam afgelopen week niet in actie en zakte van de 43e naar de 44e positie. Ook Igor Sijsling leverde een positie in. Hij staat nu 59e. Thiemo de Bakker won drie plaatsen en is de nieuwe nummer 129 van de wereld, terwijl Jesse Huta Galung vier plaatsen verloor en 148e staat. Thomas Schoorel zakte van 193 naar 194 en is de vijfde Nederlander.

Haase en Sijsling komen deze week in actie bij het masterstoernooi van Madrid. Haase speelt maandag al in de eerste ronde tegen de Fin Jarkko Nieminen. Sijsling overleefde het kwalificatietoernooi in de Spaanse hoofdstad en werd aan Tommy Haas gekoppeld. Bij winst staan de twee Nederlanders in de tweede ronde tegenover elkaar.

Aan de top van de ranglijst veranderde niets. Rafael Nadal blijft de nummer één voor Novak Djokovic, Stanislas Wawrinka, Roger Federer en David Ferrer. De eerste wijziging komt deze week voor nummer zestien Mikhail Youzhny. Zijn stijging van één plaats ging ten koste van Haas die naar de zeventiende positie zakte.