Geschorste Gay: "Ik doe dit jaar weer mee"

heywoodu

De geschorste sprinter Tyson Gay is van plan om dit jaar weer gewoon mee te doen aan wedstrijden. Zijn schorsing van een jaar loopt eind juni af, waardoor er nog een groot deel van het seizoen overblijft. Dat zegt hij enkele dagen na het accepteren van zijn schorsing, waarmee hij ook het schrappen van al zijn resultaten sinds juli 2012, inclusief een olympische estafettemedaille, accepteerde.

"Ik heb een heleboel te vertellen over deze situatie, maar volgens de regels van USADA mag ik nog niet over de zaak praten. Ze snappen echter wat er is gebeurd en weten dat het een misverstand was. Daarom laten ze mij dit jaar weer lopen", aldus Gay, die daar verder aan toevoegde dat hij na zijn schorsing zijn verhaalt hoopt te kunnen doen.

De sprinter deed zijn uitspraak tijdens de Tyson Gay Invitational, een wedstrijd voor middelbare scholieren in Lafayette, waar Gay zelf op school zat. "Ik ben de school erg dankbaar dat ze deze wedstrijd hebben laten bestaan, ondanks mijn schorsing. De steun die ik krijg is erg mooi, zo ben ik al door veel kinderen benaderd voor een handtekening en een foto."

Gay was ook om een andere reden bij de wedstrijd aanwezig. Zijn dertienjarige dochter Trinity, eveneens een sprintster, deed mee en won de 100, 4x100 en 4x200 meter. "Winnen in een wedstrijd met mijn vaders naam is geweldig. Ik wil namelijk dezelfde kant op gaan als hij en het ook zo goed doen", aldus Trinity.