[WK Snooker] O'Sullivan leidt halverwege finale

Boris (borisz)

Ronnie O'Sullivan staat halverwege de finale van het wereldkampioenschap op voorsprong tegen Mark Selby. De titelverdediger leidt met 10-7. Maandag heeft O'Sullivan nog acht frames nodig om opnieuw wereldkampioen te worden. 

O'Sullivan pakte direct de leiding in de wedstrijd, met onder andere een break van 102 werd het 3-0. Selby kon aanklampen en pakte de twee frames daarna. Met een break van 64 wist The Rocket de voorsprong weer te vergroten tot twee frames. Selby volgde en kwam terug tot 4-3. The Jester from Leicester verzuimde echter om 4-4 te maken, waardoor O'Sullivan de avondsessie in ging met een 5-3 voorsprong. 

De eerste drie frames in de avond gingen naar O'Sullivan en de twee frames daarna waren voor Selby (8-5). Het veertiende frame leverde voor The Rocket zijn twaalfde century dit WK op. Hij maakte een break van 131. O'Sullivan heeft nog 28 centuries nodig om op gelijke hoogte te komen met het record van Stephen Hendry. O'Sullivan staat op 747 century breaks en Hendry op 775. 

Het werd 10-5 voor O'Sullivan en de finale leek maandag schriftelijk af gedaan kunnen worden. Met breaks van 50 en 65 wist Selby toch nog terug te komen tot 10-7. The Rocket liet zondag zeker niet het beste van zijn spel zien. De finale is zeker nog niet beslist. Maandagmiddag om 15 uur gaat de finale verder.