Mertens bezorgt Napoli Coppa Italia

Boris (borisz)

Napoli heeft zaterdag voor de vijfde keer in de clubhistorie de Coppa Italia gewonnen. In het Stadio Olimpico werd het, mede door een doelpunt van voormalig PSV'er Dries Mertens, 3-1 tegen Fiorentina. Het duel begon drie kwartier te laat na supportersgeweld buiten het stadion. Daarbij vielen diverse gewonden. In het stadion werd met vuurwerk gegooid.

Na het lange oponthoud was Napoli het snelst bij de les. De Zuid-Italiaanse formatie kwam via doelpunten van Lorenzo Insigne in de elfde en de zeventiende minuut op voorsprong. Via Juan Manuel Vargas werd de 2-1 ruststand bereikt en ook in de tweede helft stond die stand lang op het scorebord.

Door rood van Gökhan Inler speelde Napoli de laatste tien minuten met een man minder. Uiteindelijk scoorde invaller Mertens diep in blessuretijd de 3-1 en daardoor kon het feestje iets eerder beginnen. 

Napoli won de Coppa Italia eerder in 1962, 1976, 1987 en 2012. Fiorentina had de trofee zes keer eerder mee naar Florence genomen, maar had sinds 2001 de finale niet meer bereikt.