Berdych moeizaam door in Oeiras, Raonic onderuit

Maarten (rubbereend)

Favoriet Tomáš Berdych heeft met veel moeite de halve finale van het ATP-toernooi in het Portugese Oeiras bereikt. De Argentijnse qualifier Leonardo Mayer bracht de als eerste geplaatste Tsjech vrijdag aan het wankelen, maar wist hem niet te vloeren: 6-3, 4-6 en 4-6. Berdych draaide een break achterstand in de laatste set net op tijd om in zijn voordeel.

Voor Milos Raonic viel het doek wel. De Canadese nummer twee van de plaatsingslijst ging met 7-5 en 6-4 onderuit tegen Carlos Berlocq. De Argentijn staat liefst 53 plekken lager op de wereldranglijst: 62 om negen.

De als derde geplaatste Marcel Granollers wist de laatste vier ook niet te bereiken. De Spanjaard werd afgedroogd door zijn landgenoot Daniel Gimeno-Traver: 6-1 en 6-2. Die speelt in de halve finale tegen Berlocq. Berdych treft de winnaar van het duel tussen Gastao Elias en Victor Hanescu.

Bij het toernooi van München hadden de hooggeplaatste spelers het in de kwartfinale minder moeilijk. De als eerste ingeschaalde Italiaan Fabio Fognini versloeg Thomaz Bellucci met tweemaal 6-2. Tommy Haas (2) uit Duitsland was met 6-3, 3-6 en 6-3 te sterk voor Andreas Seppi (7).

Martin Klizan is in de halve eindstrijd de tegenstander van Haas. Fognini speelt tegen Ricardas Berankis of Jan-Lennard Struff.