[Vid] [WK Snooker] Robertson op het laatste moment langs Trump

Boris (borisz)

De nummer één van de wereld Neil Robertson heeft zich woensdag in het Crucible Theatre van Sheffield als laatste voor de halve finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. De 32-jarige Australiër schakelde Judd Trump met 13-11 uit en schreef daarbij een stukje snookergeschiedenis.

Hij potte in het 22e frame een break van 101 en werd zo de eerste speler in de geschiedenis die in één seizoen honderd centuries maakte. Het was lang niet zeker dat Robertson zou gaan winnen. Trump stond na één sessie 2-6 en later nog 8-11 voor. Robertson had in het tweede deel van de partij het betere spel en kon pas op 11-11 met die break van 101 op gelijke hoogte komen. 

Ook Barry Hawkins heeft zich geplaatst voor de halve finale. De verliezend finalist van vorig jaar won van Dominic Dale met 13-12. Het leek een grotere uitslag te worden, maar op 11-5 won Dale zeven frames op een rij. Hawkins kon echter de partij nog wel winnen door de laatste twee frames te pakken. 

De halve finales van dit jaar kent de herhaling van de finale van het WK van vorig jaar. O'Sullivan neemt het op tegen Hawkins. De andere halve finale gaat tussen Selby en Robertson. 

De break van Neil Robertson die de 'Century of Centuries' voltooit. (YouTube)