Montoya: "Races IndyCar beter dan Formule 1"

Peterselieman

Oud-Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya vindt de races in de IndyCar Series aantrekkelijker dan in de F1. De 38-jarige Colombiaan racet momenteel weer in de IndyCars na zowel in de Formule 1 als in de NASCAR uitgekomen te zijn.

Tussen de races van Long Beach en Alabama door heeft Montoya de Grand Prix van China op televisie gevolgd. "Ik heb vijf ronden bekeken en het daarna uitgezet." De zevenvoudig winnaar van een F1-race liet aan Auto Motor und Sport weten dat er niet genoeg spektakel was, mede doordat de oude schreeuwende motoren uit het verleden niet meer gebruikt worden.

Volgens de Colombiaan heeft de IndyCar gewoon een beter concept met iedereen hetzelfde chassis en de keuze uit slechts twee motorenfabrikanten. "Het heeft niets van doen met de reglementswijzigingen in de Formule 1. De F1 is altijd al een erg technische sport geweest. Als coureur ben je enorm afhankelijk van de auto. Denk je nou echt dat Alonso en Vettel opeens niet meer kunnen rijden? Iedereen die niet in een Mercedes rijdt heeft pech en daar gaat dit jaar niet veel meer aan veranderen."

Ook het inhaalmechanisme DRS krijgt er van Montoya nog enigszins van langs. Volgens de oud-coureur van Williams en McLaren is het als 'Photoshop geven aan Picasso'. "Als coureur zijnde hou ik er niet van omdat het inhalen te gemakkelijk maakt. Je moet binnen een seconde van je voorligger komen, op de knop voor de vleugel drukken en er voorbij gaan. Voor de toeschouwers is het leuk. Wat wil je in de sport? Een goede show en DRS draagt daar zonder meer aan bij."