Blind: "De Boer heeft ambities"

heywoodu

Daley Blind hoopt dat Frank de Boer ook komend seizoen trainer van Ajax is. De middenvelder zou een vertrek echter wel begrijpen. Tottenham Hotspur meldde zich eerdaags voor De Boer en de succescoach liet weten dat hij na het seizoen gaat nadenken over zijn toekomst. Ajax speelt komende zaterdag in eigen huis de laatste competitiewedstrijd tegen NEC, waarna De Boer zich zal oriënteren.

Middenvelder Daley Blind zou een vertrek wel begrijpen. "Ook de Boer heeft ambities. Na vier titels ga je misschien een keer verder kijken", aldus de linkspoot in Pauw & Witteman.

Maar Blind heeft goede hoop dat De Boer ook komende jaargang voor de groep staat in Amsterdam. "Hij vertrekt niet zomaar. Ik hoop dat hij blijft." De Boer is sinds december 2010 trainer van Ajax en won sindsdien vier landstitels op rij. Toch wil de coach ook op Europees niveau een keer ver komen.

Voor Blind is de aanwezigheid van De Boer erg belangrijk. Onder de trainer groeide hij uit van een weifelende linksback naar een van de leiders van Ajax. "Hij heeft altijd in mij geloofd. Hij heeft me altijd het vertrouwen gegeven. Anderen hadden me misschien afgeschreven."