Jeugdspeler FC Groningen (18) overleden

heywoodu

Reinier de Groene, jeugdspeler van FC Groningen, is op achttienjarige leeftijd overleden bij een noodlottig ongeval. Volgens De Telegraaf was de jongen aan het vissen in een natuurgebied, toen hij vast kwam te zitten in drijfzand. Op de officiële website van FC Groningen wordt dit niet bevestigd. De club stelt 'diep bedroefd' te zijn na het overlijden van de jeugdspeler.

De Groene was tweedejaars A-junior bij de Groningers. Hij was bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van de club. Om stil te staan bij het verlies van de speler, wordt de wedstrijd tussen Groningen B1 en Excelsior B1 van vanavond op een later moment afgewerkt.

Groningen nodigt betrokken spelers, staf, medewerkers en ouders uit om op het trainingscomplex van de jeugdopleiding steun en troost bij elkaar te zoeken.Familie en overige nabestaanden wordt 'heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies' gewenst.

Een vervelende afsluiting van het seizoen voor Groningen, dat als hoofdmacht de laatste weken uitstekend presteert in de Eredivisie. De laatste vijf competitiewedstrijden op rij werden gewonnen door de ploeg van trainer Erwin van de Looi.