Walsh/Ross winnen beachvolleybaltoernooi Fuzhou

heywoodu

Kerri Walsh en April Ross hebben de Fuzhou Open op hun naam geschreven. Het was voor het Amerikaanse duo hun vierde toernooi samen. Vorig jaar speelden ze drie Grand Slams samen, waarvan ze er al twee wonnen. 

De finale ging tussen Walsh/Ross, als vierde geplaatst, en Maria Antonelli en Juliana Felisberta uit Brazilië. Juliana maakte haar comeback op de World Tour, nadat ze door politieke spelletjes vanaf 2012 niet meer in actie kon komen.

De dertigjarige Braziliaanse is een van de beste speelsters aller tijden. Samen met de inmiddels gestopte Larissa França won ze de World Tour maar liefst zeven keer. Het was al de 88e keer dat Juliana de halve finale van een World Tour-toernooi haalde. Ze haalde 65 keer de finale en won er daar liefst 45 van.

In Fuzhou rekenden Juliana en Antonelli in de halve finale van hun eerste toernooi af met twee landgenoten, de zussen Maria Clara en Carol Salgado. Walsh en Ross wisten zich voor de finale te plaatsen met een overwinning op de favorieten van het Chinese thuispubliek, Xue/Xia, die later wel het brons pakten.

In de finale leken de Braziliaanse dames aanvankelijk weinig kans te hebben. Walsh/Ross wonnen de eerste set met liefst 21-11. Daarna ging het meer gelijk op, maar bij 12-12 in de tweede set moest Antonelli zich laten behandelen aan een blessure. Het liep vervolgens wat minder goed en met 21-18 pakten de Amerikaanse vrouwen ook de tweede set en het goud.