Bokser Klitschko blijft wereldkampioen

Boris (borisz)

Profbokser Wladimir Klitschko heeft zaterdagavond in Oberhausen zijn 10-jarige hegemonie in het zwaargewicht gecontinueerd. De 38-jarige Oekraïner, die Duitsland als thuisbasis gebruikt voor zijn boksactiviteiten, was veel te sterk voor zijn Australische uitdager Alex Leapai. De titelverdediger besliste in de vijfde ronde het ongelijke gevecht met een zware knock-out. Daardoor bleef Klitschko titelhouder van de WBA, IBF en WBO.

Voor de 15 centimeter langere Klitschko was het zijn 62e zege in zijn 65e profpartij. Leapai (34) incasseerde zijn vijfde nederlaag in zijn 38e duel. Voor hem was het zijn eerste en waarschijnlijk meteen ook laatste gevecht om de wereldtitel. Klitschko heeft nu al 25 WK-duels op zijn naam staan.

De reus uit Oekraïne heeft nu zijn zinnen gezet op de vierde kampioensgordel, die van de WBC. Zijn oudere broer Vitali Klitschko (42) was lange tijd de titelhouder van die bond. Hij is echter gestopt met boksen om in zijn zeer onrustige vaderland Oekraïne politiek te bedrijven.