Toeristen geven meer geld uit in paasweekeinde

Redactie

Binnen- en buitenlandse toeristen en dagjesmensen hebben dit paasweekeinde bijna zevenhonderd miljoen euro uitgegeven. Dat is ruim tweehonderd miljoen euro meer dan vorig jaar, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag. Het bureau spreekt van een 'zeer goede' start van het toeristisch seizoen.

Zoals verwacht brachten ruim negenhonderdduizend buitenlandse toeristen de paasdagen door in Nederland, 150.000 meer dan vorig jaar. Daarnaast genoten zo'n 350.000 Nederlanders van een korte vakantie in eigen land. Ook dat is met ruim honderdduizend meer dan in 2013. Het grotere aantal toeristen houdt onder meer verband met het feit dat Pasen dit jaar een stuk later viel. In totaal werden zo'n 25 miljoen uitjes ondernomen.

De buitenlandse toeristen komen vooral Duitsers (ruim 575.000) en Belgen (225.000). De rest bestond vooral uit Fransen en Britten. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers waren als altijd de Bollenstreek, de kust en de grote steden. De accommodaties aan de kust waren dit jaar populair en door het hele land waren de bungalows, vakantiehuisjes en hotels goed bezet. Ook de campings waren redelijk goed bezet.