Ophef om paasshow legt motorzaak geen windeieren

Harry

De ophef die eerder in april was ontstaan over de paasshow die een motorzaak uit Helmond op tweede paasdag wilde organiseren, heeft de winkel geen windeieren gelegd. Dat meldt eigenaar Dennis van der Velden van DCA Motorcycles maandag. "Het is erg druk. De media-aandacht heeft duidelijk invloed gehad op het bezoekersaantal", zegt hij.

Van der Velden noemt de situatie 'perfect'. "We hebben geen schade gehad van het hele gebeuren. We hebben gelijk gekregen van de rechter en dat is het voornaamste. Het heeft ons ook goed gedaan dat de media het verhaal hebben opgepikt. Niet alleen voor de klandizie, maar ook omdat er nu eens een positief verhaal over de motorwereld wordt geschreven."

De paasshow in Helmond wordt maandag van 11.00 tot 18.00 uur gehouden. "We zijn gewoon open en hebben daarnaast wat buitenactiviteiten. Er zijn eettentjes, een springkussen en kinderen kunnen zich laten schminken", zegt Van der Velden. De sfeer is volgens hem goed. "Iedereen die hier is, is hier voor de gezelligheid."

Volgens Van der Velden houdt de politie een oogje in het zeil, maar niet op een andere manier dan anders. "We organiseren hier een evenement waar veel mensen op af komen, dus ze rijden soms in de auto voorbij, maar niet meer dan normaal. Na de uitspraak van de rechter heeft de lokale politie ook aangegeven geen problemen te voorzien bij het organiseren van de paasshow."

Een zegsvrouw van de politie bevestigt dat de dag gemoedelijk verloopt. "Ik heb tot nu toe geen meldingen gekregen, dus ik ga ervan uit dat alles goed gaat." Of agenten extra waakzaam zijn, wil ze niet zeggen. "Ik doe geen uitspraken over onze inzet."

De gemeente Helmond wilde de paasshow van DCA Motorcycles verbieden omdat de openbare orde en veiligheid in het geding zou kunnen komen als veel motorrijders zouden samenkomen. Burgemeester Elly Blanksma (CDA) voerde aan dat het evenement een aanzuigende werking zou hebben op leden van motorclubs, vooral omdat enkele andere grote motorevenement in verschillende Brabantse gemeente waren verboden.

De rechtbank in Den Bosch vond het politierapport waar Blanksma naar verwees echter onvoldoende onderbouwd. Er stonden geen concrete aanwijzingen in dat iemand van plan was het evenement te verstoren. Ook vond de rechtbank het niet eerlijk dat de relatief kleine paasshow werd vergeleken met grotere motorevenementen.