Koeman: "Feyenoord heeft mazzel gehad"

heywoodu

Ronald Koeman is bezig aan zijn laatste wedstrijden als trainer van Feyenoord. De 51-jarige trainer hoopt dat de Rotterdammers stappen blijven maken. Toen Koeman drie jaar geleden in dienst trad bij Feyenoord bivakkeerde de ploeg ergens in de middenmoot van de Eredivisie. De veertienvoudige landskampioen maakte een moeilijke periode door, maar sloeg onder het bewind van Koeman de weg omhoog weer in.

Die opwaartse lijn dankt Feyenoord voor een groot deel aan twee voltreffers op de transfermarkt. "Met Guidetti en Pellè heeft Feyenoord echt mazzel gehad", zegt Koeman zaterdagochtend in De Telegraaf. "Soms moet je een beetje geluk hebben."

"Het is voor mij ook een uitdaging geweest om met de omstandigheden die er waren te gaan presteren. Toen ik kwam, wist ik dat er spelers waren met talent. Maar om structureel mee te doen om het kampioenschap moet er bij Feyenoord veel meer gebeuren. Dan moet je echt fors omhoog met je budget."

In Koemans eerste seizoen aan het roer bij Feyenoord eindigde de Trots van Zuid op een verrassende tweede plaats. Vorig seizoen werd op plek drie besloten en dit jaar stevent de ploeg opnieuw af op de tweede plaats.

Het gat met nummer drie FC Twente is vier punten, maar toch is Koeman er nog niet geheel gerust op. "Zo briljant hebben we de laatste twee wedstrijden niet gespeeld. Het rendement was goed, de uitvoering slecht. Maar we staan tweede en die plek willen de spelers heel graag houden."

"Ik hang elke week de stand op in de kleedkamer. Daar lopen ze allemaal langs en ze kijken ernaar. Deze jongens weten nu ook dat als ze deze plek vasthouden en Ajax wint de bekerfinale, ze aan het begin van het nieuwe seizoen een prijs kunnen winnen. Want de nummer twee speelt dan tegen de winnaar van de dubbel om de Johan Cruijff Schaal."