Faber: "Kan ook andere kant op vallen"

Frank (franklop)

PSV heeft nog drie speelronden om een teleurstellend seizoen in majeur te eindigen. Deelname aan de Europa League is de inzet voor de Eindhovenaren. Met nog drie wedstrijden te gaan bezet PSV de vijfde plaats op de ranglijst. Bij die eindklassering zou de ploeg aangewezen zijn op de play-offs voor Europees voetbal. Ernest Faber heeft echter goede hoop dat zijn formatie nog een plek kan stijgen.

Als PSV er in slaagt om FC Twente, Vitesse of Feyenoord in te halen en als vierde te eindigen, dan ligt een ticket voor Europees voetbal alvast klaar. Faber, die Phillip Cocu wegens ziekte tijdelijk vervangt, gelooft erin. "Het zou een heel grote teleurstelling zijn als het niet lukt", liet hij De Telegraaf optekenen.

PSV was de voorbije maanden bezig aan een indrukwekkende opmars, maar viel de laatste wedstrijden ver terug. Duels met FC Groningen en sc Heerenveen gingen verloren. "Natuurlijk zijn we dit seizoen wisselvallig, maar dat betekent dat het ook de andere kant op kan vallen", aldus Faber.

"Dat je ineens de geest krijgt en vooral ook de bereidheid om het voor elkaar te doen. Als ik af ga op de training zie ik genoeg frisheid, energie en temperament om voor de vierde plaats te gaan."

Zondagmiddag staat de krachtmeting met Feyenoord op het programma. Als PSV de Rotterdammers van een overwinning weten te weerhouden en Ajax wint in eigen huis van ADO Den Haag, dan prolongeren de hoofdstedelingen de landstitel. "Daar zijn we helemaal niet mee bezig. Het enige wat voor ons telt, is de prestatie die we zelf moeten neerzetten", sluit Faber af.