'BMW en Ford overwegen terugkeer in Formule 1'

Peterselieman

Volgens voormalig Formule 1-teambaas Gian Carlo Minardi overweegt BMW terug te keren in de sport. Het Duitse merk vertrok eind 2009 bij Sauber, maar zou nu juist vanwege de nieuwe 1,6 liter V6-turbomotor terug willen keren.

Minardi: "Er gaan geruchten dat de raad van bestuur van BMW in mei gaat praten over een mogelijke terugkeer in de Formule 1 om vanaf op zijn vroegst 2015 motorenleverancier te worden." Volgens de Italiaan waren er zowel tijdens de wintertests als bij de eerste races vertegenwoordigers van BMW aanwezig. Tot op heden heeft het Duitse merk echter ontkend en zegt het blij te zijn met de keuze voor het DTM.

Honda zal in ieder geval terugkeren in de Formule 1 vanwege de nieuwe krachtbron. Het Japanse merk zal in 2015 bij McLaren instappen. Ook Ford zou een rentree overwegen. Het Amerikaanse merk kan mogelijk via het team van Gene Haas Cosworth-motoren gaan leveren. Dit laatste bedrijf was tot eind vorig jaar actief in de F1, maar heeft door een gebrek aan klanten haar V6-motor nooit ontwikkeld.