Luiten geeft goede positie weg op Masters

heywoodu

Joost Luiten heeft de eerste ronde van de Masters niet bij de beste vijftig af weten sluiten. De debutant op de eerste major van het jaar was lange tijd prima onderweg, maar moest door een double bogey toch enkele slagen inleveren.

Op de eerste hole van de Augusta National ging het nog niet goed: Luiten sloeg een bogey en kwam dus gelijk op 1 boven par. Daarna ging het echter beter en tot en met de twaalfde hole sloeg hij alles in par binnen. Op de dertiende maakte hij zelfs een birdie, waardoor hij voor zijn ronde weer op par kwam. 

De gewonnen slag moest Luiten een hole later alweer inleveren door een bogey. Na nog twee keer par ging het fout op de zeventiende en voorlaatste hole. De Bleiswijker miste een chip en kwam daardoor uit op een double bogey. Dat betekende dat hij de dag afsloot met een score van drie boven par, waarmee hij net buiten de beste vijftig staat.

Zaterdag moet hij weer bij de beste vijftig komen of binnen tien slagen van de leider blijven. Als Luiten daarin slaagt is hij de eerste Nederlander in de geschiedenis van de Masters die de cut haalt. 

De Amerikaan Bill Haas gaat met -4 aan de leiding na de eerste dag. Zijn landgenoot Bubba Watson, Adam Scott uit Australië en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen volgen op één slag van Haas.