Jamaicaanse atlete Simpson 18 maanden geschorst

heywoodu

De Jamaicaanse sprintster Sherone Simpson is voor achttien maanden geschorst. Dat heeft ze dinsdag te horen gekregen van het Jamaicaanse anti-dopingagentschap. Simpson, die in 2004 in Athene deel uitmaakte van de gouden ploeg op de 4x100 meter, teste vorig jaar positief tijdens de Jamaicaanse kampioenschappen.

Tijdens een hoorzitting in januari zei Simpson dat een product wat door haar trainer voorgeschreven werd verantwoordelijk was voor de positieve plas. Een van de producten die ze kreeg kende ze niet, maar ze kwam het tijdens een online zoektocht ook niet tegen op de lijst met verboden middelen. 

'Mevrouw Simpson heeft toegegeven een verboden middel te hebben gebruikt. Na het beluisteren van en kijken naar al het bewijsmateriaal zijn we tot de conclusie gekomen dat ze haar plicht om als topsporter van doping weg te blijven niet is nagekomen. Daarom zal haar schorsing achttien maanden bedragen', aldus een lid van het disciplinaire comité van de Jamaicaanse bond. 

Simpson was een van vijf atleten die tijdens het nationaal kampioenschap gepakt werden. Ook voormalig wereldrecordhouder Asafa Powell leverde een positief plasje in. De uitspraak over zijn zaak zal donderdag bekend worden. Discuswerpster Allison Randall hoorde dinsdag dat ze twee jaar geschorst is.