Ronald Brouwer zegt tophockey vaarwel

heywoodu

Ronald Brouwer hangt zijn stick na de play-off-finale aan de wilgen. De international vindt het na zestien jaar topsport tijd om zich te richten op zijn maatschappelijke carrière, zo meldt zijn club Bloemendaal op haar website.

Volgens Bloemendaal begint de oud-international en tevens gepromoveerd ingenieur met een eigen bedrijf: Strikers Academy BrouwerPlay. 'Hiermee gaat hij zich inzetten om spitsen beter te maken op het gebied van techniek en gedrag in de cirkel in combinatie met bepaalde spelconcepten', aldus de club. 

De 34-jarige Brouwer kwam 220 keer uit voor Oranje. In 2002 en 2003 won hij met Nederland de Champions Trophy, in 2007 werd hij Europees kampioen. In 2002 werd Oranje met Brouwer derde op het wereldkampioenschap en tijdens de Spelen van Athene 2004 was er zilver voor de heren.

Brouwer stapte in het seizoen 2006/2007 over van HGC naar Bloemendaal, waarmee hij vier keer landskampioen werd en twee EHL-titels behaalde. De aanvaller kan zijn carrière met een vijfde landstitel afsluiten: komende zaterdag en zondag speelt hij met Bloemendaal de finale om het landskampioenschap. De tegenstander is dan Oranje Zwart.