Maldonado: "Ik kon nergens naartoe"

DenS (Dennis)

Volgens Pastor Maldonado is hij niet de schuldige die het ongeluk met Esteban Gutierrez veroorzaakte. De Lotus-rijder lanceerde Gutierrez in de lucht die vervolgens een koprol maakte, met veel geluk kwam de Sauber-bolide wel weer op zijn banden terecht. De Venezolaan ontving drie strafpunten voor dit incident, echter probeert hij nu de schuld van zich af te schuiven.

"We zaten op twee stops en dat werkte goed tot het incident. We moeten nog eens kijken naar wat er gebeurde, want Esteban leek van zijn lijn te rijden bij het ingaan van bocht 1. Misschien miste hij zijn rempunt, ik weet het niet. Ik zat in de bocht en kon nergens naartoe. Natuurlijk is dat moeilijk te begrijpen en ik kwam uit de pits met koude banden, maar ik denk dat hij veel pech had. Het is goed dat hij gelijk uit de auto sprong", verklaarde Maldonado. 

Teamgenoot Romain Grosjean eindigde als twaalfde: "We hadden geen problemen dit weekend, dat is een goede zaak. Beide auto’s zijn gefinisht. Op sommige momenten van de race waren we best snel, maar af en toe worstelden we ook met grip aan de achterkant. Gelukkig kunnen we nu twee dagen testen."