[DC] Zwitsers ontsnappen tegen Kazachstan

heywoodu

De Zwitserse tennissers hebben zondag een blamage tegen Kazachstan af kunnen wenden. Voor eigen publiek in Genève wisten zowel Stanislas Wawrinka als Roger Federer hun wedstrijd te winnen, waardoor de 2-1 achterstand werd omgebogen in een 3-2 overwinning.

Wawrinka was duidelijk de zwakke schakel binnen het tweemansteam. Op vrijdag verloor de nummer drie van de wereld zeer verrassend van Andrey Golubev en op zaterdag was hij in de dubbel met Federer de zwakste. Zondag stond Mikhail Kukushkin tegenover Wawrinka en ook dat begon niet goed voor de Zwitser.

De nummer 56 van de wereld won de eerste set na een tiebreak, maar daarna kwam Wawrinka toch eindelijk beter in zijn spel. Met drie sets van 6-4 wist hij de klus te klaren en de Zwitsers weer op gelijke hoogte te brengen. 

Het was vervolgens aan Federer om het af te maken tegen Golubev. De eerste set duurde bijna een uur en liep uit op een tiebreak. Daarin was Federer echter een maat te groot voor de Kazach, 7-0. Daarmee was het verzet van Golubev gebroken en met 6-2 en 6-3 in de laatste sets zorgde Federer ervoor dat de Zwitserse tennissers zich op mogen gaan maken voor hun eerste halve finale, tegen Italië, sinds 2003.