[Serie A] Destro bezorgt AS Roma zege op Cagliari

Boris (borisz)

AS Roma kan de tweede plek in de Serie A bijna niet meer ontgaan. De Romeinen wonnen zondag met 3-1 bij Cagliari en namen daardoor twaalf punten voorsprong op nummer drie Napoli. Mattia Destro was met drie treffers de gevierde man.

De 23-jarige Italiaan vond na ruim een halfuur voor de eerste keer het net, waarna hij na rust nog tweemaal doel trof. Met de tweede plek zou Roma zich direct plaatsen voor de Champions League. Juventus, dat maandag speelt tegen Livorno, heeft vijf punten meer dan Roma en is hard op weg naar de derde landstitel op rij.

Fiorentina verstevigde zijn vierde plek, goed voor Europa League-voetbal. De Florentijnen versloegen Udinese in eigen huis met 2-1 door treffers van Juan Cuadrado en Gonzalo Rodriguez. De derde positie, waarmee de voorronde van de Champions League mee zou worden bereikt, wordt een moeilijk verhaal. Napoli heeft een voorsprong van negen punten en nog een wedstrijd tegoed.

Lazio Roma was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Sampdoria. De Romeinen staan zesde, op zeven punten van Fiorentina. Internazionale staat met twee punten meer dan Lazio vijfde.

Overige uitslagen Serie A:

Atalanta - Sassuolo 0-2

Catania - Torino 1-2