Vergne in ziekenhuis geweest

Peterselieman

Toro Rosso-coureur Jean-Eric Vergne heeft toegegeven dat hij tussen de races van Australië en Maleisië door in het ziekenhuis is geweest. De Franse Formule 1-coureur kampte met de gevolgen van het gewichtsverlies dat hij afgelopen winter heeft ondergaan.

Vergne is niet de enige coureur die klaagt over de gewichtslimiet van 692 kilogram die volgens velen te weinig is. De bolides van dit jaar zorgen ervoor dat de langere en zwaardere coureurs om niet in het nadeel te zijn gewicht moesten verliezen, iets dat zoals de Fransman toegeeft niet zonder gevaar is.

"Het gewichtsverschil tussen ik en mijn teamgenoot zorgde ervoor dat ik vier tiende per ronde langzamer zou zijn. Ik heb in de winter een dieet gevolgd, maar je zit op een gegeven moment tegen de limiet van je lichaam aan. Ik was tussen de races in Australië en Maleisië in zelfs even in het ziekenhuis, vanwege een gebrek aan water en nog wat dingen. Ik voelde mij zwakjes."

De Toro Rosso-coureur roept dan ook op om in te grijpen, omdat de huidige situatie niet gezond meer is. De lichtere coureurs houden veranderingen tegen, maar zij zouden in moeten binden.