SCHC door naar finale play-offs ten koste van Laren

Boris (borisz)

Hockeyclubs SCHC en Laren maakten er zondag een waardige play-offwedstrijd van. Na 70 minuten was de stand in evenwicht: 3-3. Dankzij de overwinning van de ploeg uit Bilthoven een dag eerder (0-1), is het Stichtse dat volgende week de finale van de play-offs speelt. Tegenstander is dan Den Bosch.

Ondanks dat SCHC aan een gelijkspel voldoende had, koos het team van Janneke Schopman vanaf het begin van de wedstrijd voor de aanval. Net als in de wedstrijd een dag eerder, zorgde een ingeleverde pass van achteruit voor het eerste gevaar in de Larense cirkel. De verkregen strafcorner werd echter niet goed uitgespeeld door SCHC en de vrouwen uit het Gooi kwamen met de schrik vrij.

De eerste mogelijkheid voor Laren kwam nadat Fieke Holman met een scoop Kim Lammers de diepte in stuurde. Renske Siersema kwam een paar centimeter te kort om de voorzet van Lammer binnen te tippen. Niet veel later leverde Laren zomaar een lange corner in bij Maike Stöckel, die afspeelde op Carlien Dirkse van den Heuvel. De aanvoerder van SCHC hield het overzicht, omspeelde Willemijn Bos en gaf terug aan Stöckel. De Duitse gaf met haar backhand voor en Claire Verhage kon binnenschuiven.

Na de openingsgoal leek het alsof het team van Schopman juist nog meer aanzette. Binnen enkele minuten kreeg de ploeg nog verschillende mogelijkheden en corners. De vierde strafcorner was uiteindelijk raak. Floortje Verheul schoot recht op de legguards van de Larense keeper, waarna Dirkse van den Heuvel afrondde.

Het fluitje voor de rust betekende ook het signaal voor het weer om om te slaan. Waar de eerste helft nog gespeeld kon worden in een licht zonnetje, konden in de tweede helft alle paraplu’s opengeklapt worden. Het andere vaatje waaruit Laren moest tappen volgens Wieke Dijkstra na afloop van het zaterdagduel, leek het team van Etienne Spee in de rust te hebben gevonden. De bezoekers versierden meteen een aantal corners. Bos schoot de tweede raak, na een onnavolgbare ingestudeerde combinatie.

Hierna volgende nog zes strafcorners voor Laren, maar deze werden niet verzilverd. Nadat Holman naar de strafbank was gestuurd voor obstructie, schoot Roos Drost, die zelf net terug was van haar tijdstraf, haar elftal naar 3-1. Met nog slechts elf resterende speelminuten, leek de wedstrijd beslist.

Aanvoerder Lammers dacht hier overduidelijk anders over. Met nog zeven minuten op de klok schoot zij de 3-2 binnen. Een minuut voor tijd werd het zelfs nog 3-3 via Bos. Voor het eerst in 70 minuten leek het Bilthovense publiek niet meer gerust op een goede afloop.

Het bleek niet voldoende. SCHC speelde de laatste minuut professioneel uit. Met een eindstand van 4-3 over twee wedstrijden speelt SCHC de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Zaterdag 12 april mogen de vrouwen uit Bilthoven op bezoek bij Den Bosch voor het eerste duel.