Petkovic en Cepelova knokken zich naar finale

heywoodu

Andrea Petkovic en Jana Cepelova spelen zondag de finale van het WTA-toernooi in Charleston. Beide speelsters hadden zaterdag een lange driesetter nodig om de eindstrijd te bereiken. Petkovic sloeg zich op het Amerikaanse groene gravel langs Eugenie Bouchard, Cepelova rekende af met Belinda Bencic.

Petkovic begon dramatisch in haar halvefinalepartij tegen Eugenie Bouchard. De als veertiende geplaatste Duitse verloor dat eerste bedrijf met 6-1 van de Canadese (6). Daarna ging Petkovic uit een ander vaatje tappen. Via een 6-3 setwinst dwong ze een derde set af. Die trok ze uiteindelijk met 7-5 ook naar zich toe.

De wedstrijd tussen de jonkies Cepelova en Bencic was zo mogelijk nog spannender. De twintigjarige Slowaakse Cepelova trok uiteindelijk na meer dan tweeënhalf uur met 6-4, 5-7 en 7-6 (7) aan het langste eind. De pas zeventienjarige Zwitserse Bencic, die eerder al grote indruk maakte met overwinningen op onder anderen Sara Errani, werkte drie matchpunten weg voor ze uiteindelijk toch het hoofd moest buigen.