Faber: "We mogen wel wat internationaler verdedigen"

heywoodu

Ernest Faber vindt dat de verdedigers van PSV "wat internationaler" mogen verdedigen. De vervanger van Philip Cocu wil dat zijn ploeg meer op resultaat gaat spelen. Vorige week ging PSV voor eigen publiek met 3-2 ten onder tegen FC Groningen. Jeffrey Bruma en Karim Rekik speelden een bijzonder zwakke partij en legden het af tegen Richairo Zivkovic en Filip Kostic.

"We mogen wel wat internationaler verdedigen", zegt Faber in De Telegraaf. "In de eindfase, waar de prijzen worden verdeeld, moet je minder risico nemen en de bal de tribune intrappen. Je mag ook wel eens op resultaat spelen. Natuurlijk hangt dat samen met een gebrek aan ervaring. Over drie jaar maken ze die fouten niet meer, maar waarom zou je daarop gaan wachten? Dat proces willen we versnellen."

Faber verdedigde zelf het shirt van PSV tussen 1992 en 2004. "Maar de huidige situatie is niet te vergelijken met toen. Toen ik erin kwam, stond er een ervaren man naast me die op beslissende momenten de helpende hand bood. En had je één achttienjarige in een verder ervaren spelersgroep. Nu heb je er één van dertig en is de rest achttien of negentien. Alles is veranderd, maar dat geldt niet alleen voor het voetbal. Toen ik debuteerde hadden we ook geen sociale media. We hadden een telefooncel en als je geen kwartje bij je had, kon je niet bellen."