Vieira serieus in beeld bij Arsenal

Frank (franklop)

Patrick Vieira is in beeld bij Arsenal om de nieuwe hoofdcoach te worden als Arsène Wenger de Londenaren verlaat. Met nog drie maanden op de teller wacht Wenger nog steeds op een nieuwe verbintenis, voordat zijn contract bij Arsenal afloopt. De geruchten over zijn opvolger deden de voorbije dagen al grondig de ronde.

Jurgen Klopp en Roberto Martinez waren de voornaamste kandidaten. Volgens Mirror voegt Vieira zich nu ook in dat rijtje. De middenvelder is op dit moment actief bij Manchester City als jeugdtrainer. Door zijn jarenlange dienstverband bij Arsenal past hij in het plaatje van een coach die weet wat er bij Arsenal verwacht wordt.

De 37-jarige Vieira droeg negen jaar het shirt van The Gunners. Hij groeide uit tot een clubicoon, om vervolgens de overstap te wagen naar Juventus. Via Internazionale belandde hij in de nadagen van zijn carrière wederom in de Premier League, dit keer bij City.

In Manchester hield Vieira het als speler twee jaar uit. De Fransman voegde zich direct na het einde van zijn carrière bij de technische staf van de Citizens, waar hij tot nu toe al verschillende functies heeft mogen bekleden.