Gebouwen in het donker voor Earth Hour

Redactie

De lichten van tientallen gebouwen in Nederland worden zaterdagavond een uur lang gedoofd. Dat gebeurt in het kader van Earth Hour als signaal dat er zuiniger met de aarde moet worden omgegaan.

De nationale aftrap wordt om 20.30 uur gegeven op de Grote Markt in Haarlem. Astronaut André Kuipers en presentator Harm Edens, beiden ambassadeurs van het Wereld Natuur Fonds, doen dan het licht uit van de St. Bavokerk. Tegelijkertijd worden tientallen andere gebouwen in Nederland in het donker gezet.

In Amsterdam doen onder meer het Paleis op de Dam, de Magere Brug, de Westertoren en de ArenA mee. In Rotterdam gaan de Euromast en de Kuip op zwart en in Utrecht gaat het licht van de Domtoren uit. Ook in andere steden als Arnhem, Eindhoven, Tilburg en Assen worden gebouwen een uur niet verlicht.

Nederland is overigens niet het enige land waarin stil wordt gestaan bij Earth Hour. Over de hele wereld doen steden mee met de actie. Onder meer de Eiffeltoren in Parijs en Times Square in New York staan straks in het donker.