Vettel: "Q3 was niet perfect"

DenS (Dennis)

Sebastian Vettel maakte een timing fout waardoor de pole-position naar Lewis Hamilton ging. De Duitser was tijdens de laatste deel van de kwalificatie net niet op tijd over de streep om een nieuwe tijd neer te kunnen zetten.

"Q3 was niet perfect. Ik had niet genoeg tijd om nog een tweede keer te gaan. Na de eerste run had ik het gevoel dat er hier en daar nog tijd te winnen was. Aan de andere kant, als Lewis nog een poging had gehad was hij alsnog sneller geweest. Aan het einde van de dag is het goed om op de voorste rij te staan. Als ik het goed heb sta ik morgen ook aan de goede kant van de startgrid", aldus Vettel tegenover de pers.

De kwalificatie verliep aan het begin al niet vlekkenloos, Vettel moest namelijk zijn auto resetten. "Aan het begin van Q1 realiseerden we ons dat er een probleem was, dus kwam ik binnen. Na het herstarten van de auto was het probleem opgelost en daarna ging het prima. Het was goed om weer in de regen te rijden, maar het was wel heel lastig. We zitten dicht op Hamilton en daar zijn we blij mee."